BiHDruštvoKonjicKulturaMagazinNVOPolitikaSvijetVijestiZabavaZanimljivosti

“Zimski grad Konjic”: Praznična čarolija za sve generacije počinje 26. decembra

Manifestacija “Zimski grad Konjic” počinje u ponedjeljak, 26. decembra u 19:00 sati na platou kod fontane u ulici Maršala Tita, a portal novikonjic.ba planira uživo (LIVE) prenos događaja.

Tu noć, Amatersko pozorište “Neretva” iz Konjica, organizuje “Zimsku priču”, a pola sata kasnije gosti našeg Grada, Tamburaški orkestar i ženska pjevačka grupa iz Pljevlja (Crna Gora) imaju muzički dio “Uz tamburicu i pjesmu u zimsku čaroliju”.

U narednim danima “Zimski grad Konjic” imat će bogat zabavni i kulturno-umjetnički program i trajat će do 15. januara 2023. godine o čemu detaljno možete pročitati na oficijelnoj plakati događaja.

Održavanje “Zimskog grada Konjica” obilježit će novogodišnje praznike, a manifestacija će se održati na otvorenom uz mnoštvo kulturno – zabavnih događaja. Osim bogatog gastronomskog sadržaja očekuju nas promocije, svirke, koncerti, recitacije i nezaboravni “Karneval dječijih osmijeha” u organizaciji Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije”.

U program su uključene i konjičke škole (Prva i Druga, Seonica, Čelebići, Parsovići, Glavatičevo), muzička škola Rezonanca, Konjički tamburaši, BZK Preporod (sekcija harmonika-Adnan Lapo), dječiji vrtići “Zulejha Begeta” i “Happy Kids”, Latif Močević, Odred izviđača “Neretva”, prof. Adnan Džumhur (dva jednodnevna izleta na planinu uz skijašku obuku), Udruženja “Žena za ženu”, “Savez poljoprivrednih udruženja” i Udruženja “Nera”.

Primjetno je ukrašavanja grada sa novim dekorativnim elementima i Konjic će zasigurno i ove godine biti jedan od najukrašenijih gradova Bosne i Hercegovine te ujedno spreman i za manifestaciju “Zimski grad Konjic 2022/23”, a sinergija gradske uprave, organizacija, nevladinog sektora i pojedinaca – dolazi u svom najljepšem obliku – za bolji i ljepši Konjic.

Pozivamo sugrađane i zaljubljenike u naš grad Konjic da posjete sve manifestacije i isprate programe sa svojim članovima porodice, prijateljima i komšijama.

Zimski grad Konjic realizuje se u organizaciji Narodnog univerziteta, JU Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Slični članci

Back to top button