BiHDruštvoPolitikaVijesti

SDP kandidata za ministra sa završenim privatnim fakultetom, zamijenio drugim

Skupština Zeničko-dobojskog kantona potvrdila je danas izmijenjeni prijedlog Vlade mandatarke Amre Mehmedić, čime je ovaj kanton dobio prvu premijerku te postao i drugi kanton u Federaciji Bosne i Hercegovine koji je dobio Vladu nakon Općih izbora 2022.

Prvobitno predloženi Boško Jefić iz Zenice, koji je bio predložen za novog ministra nauke, kulture i sporta Zeničko-dobojskog kantona, je noć prije imenovanja zamijenjen i umjesto njega je imenovana njegova stranačka kolegica iz Socijaldemokratske partije BiH Draženka Subašić.

Boško Jefić se sinoć obratio javnosti putem svog profila na društvenoj mreži Facebook, o čemu smo pisali sinoć, a i danas gdje je naveo kako nije samovoljno odustao od pozicije, već je kako kaže zamjenjen.

– Dragi prijatelji i drage prijateljice, ako pažljivo pročitate napisano sinoć, shvatit ćete da nisam ja samovoljno odustao, nego sam zamjenjen! Kako sam i napisao, imao sam plan, tim, volju, želju – ali, nije to bila volja i želja onih koji me zamjeniše dan prije imenovanja (što je čak i neljudski, prije svega)! A onda sve ostalo! Neću nikoga da imenujem, ostat ću dostojanstveniji nego oni (sami ćete i vi shvatiti o kome je riječ). Razlozi navedeni protiv mene su kao poštenje po pitanju završene škole. Pozivam ih da taj razlog sada primjene i na sebe i da počnu čistiti sve, počevši od vrha partije. Ja sam svoju školu čestito završio, nisam imao tate, strine, tetke, partije i novca da me se gura nego sam sam radio, mnoge poslove, i na osnovu toga i škole završavao. Nigdje sakrio nisam nijednu informaciju, za razliku od mnogih. Ali, meni moje, drugima njihovo – napisao je Jefić.

Interesantno, na Facebook stranici Socijaldemokratske partije Zenica danas su se oglasili komentarom kako je razlog zamjene Boška Jefića bila njegova diploma, jer je obrazovanje završio na privatnom fakultetu u Vitezu.

– Mišljenja smo da bi bila loša poruka ukoliko bi imenovali za Ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta kandidata koji je završio obrazovanje na privatnom fakultetu u Vitezu. Protiv toga su se zastupnici SDP-a borili u prošlom mandatu kada smo tražili da se dostave diplome svih ministara. U svakom slučaju želimo mu mnogo uspjeha i sreće u budućem radu – navode iz SDP-a Zenica.

Slični članci

Back to top button