BiHDruštvoVijesti

Učenica prijavila nastavnika za bludne radnje, reagovala policija

Nakon skandala koji ovih dana potresa javnost, a u vezi sa slučajem nastavnika Samira Alihodžića, iz sarajevske Osnovne škole Grbavica 1 koji je osuđivan zbog bludnih radnji, novi slučaj prijavljen je u Ilijašu.

Kako je za N1 potvrdio Adem Alić, direktor OŠ Stari Ilijaš, jučer je podnesena prijava protiv nastavnika u toj obrazovnoj ustanovi.

“Mogu potvrditi informaciju da je učenica prijavila nastavnika tjelesnog odgoja za bludne radnje. Mi smo postupili po protokolu i u saradnji sa roditeljima slučaj smo prijavili policiji i on je procesuiran. Prijava se desila jučer. Sve ostalo je na nadležnim organima”, rekao je Adem Alić.

Iz MUP-a Kantona Sarajevo za N1 je potvrđeno je da je uhapšen N. B. iz Ilijaša, ali o detaljima nisu mogli govoriti.

“Pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo rasvjetljavaju i dokumentuju sve okolnosti vezane za ovaj slučaj”, rečeno je iz MUP-a KS.

“Obzirom da je predmetni događaj vezan za dijete, učenicu jedne osnovne škole, a imajući u vidu odredbe Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku FBIH ne možemo davati detaljnije, niti dodatne informacije u vezi s navedenim”, dodali su.

(N1)

Slični članci

Back to top button