KonjicSportVijesti

Konjičanin Adem Kozić, stoper FK Goražda: Na proljeće očekujem bolju igru

U proljetnom dijelu prvenstva očekujem puno bolju moju igru, ne sumnjam da ćemo napredovati na tabeli

Pred početak prvoligaše sezone 2022/2023 u redove FK Goražda je došao 20 – godišnji stoper Adem Kozić koji je prošao sve kategorije konjičkog premijerligaša Igmana, da bi kao posuđen igrač nastupao za hercegovački Hofenhejm, FK Klis iz Buturović Polja. U novoj sredini u jesenjoj sezoni nastupao je za novi klub koji je nakon jesenje sezone zauzeo osmo mjesto, pet pobjeda, četiri remija i šest poraza uz gol razliku 18:18, osvojivši 19 bodova.

-Vaši utisci o novoj sredini, kako ocjenjujete igre i plasman FK Goražda i očekivanja u proljetnom dijelu sezone, obratili smo se 20 – godišnjem Ademu Koziću.

“Nova sredina za mene jest grad Goražde i FK Goražde, što se tiče FK Goražda imam samo riječi hvale, svi u klubu kako igrači i Uprava kluba su me prihvatili na najbolji mogući način i nije mi dugo trebalo da se adaptiram na novu sredinu.

Što se tiće lično moje igre , naravno da to može uvijek bolje, ali samo uz jak rad i treninge se to može postići. Što se tiče igre i plasmana našeg tima sigurno da smo više zaslužili, ali jednostavno ponekad nedostaje ta fudbalska sreća, ali naravno očekujem u proljetnom dijelu prvenstva puno bolju moju igru i očekujem naravno da nastavimo timsku igru kao i u prvom dijelu prvenstva, uz jake pripreme i uz našu jaku želju za pobjedama, ne sumnjam da ćemo napredovati na tabeli” kazao je mlađani stoper Adem Kozić.

Ismet Nimanović

Slični članci

Back to top button