BiHBiznisPrivreda

EU4AGRI: Javni poziv start-up kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini

U okviru projekta EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery koje finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u svrhu podrške start-up kompanijama u poljoprivredno-prehrambenom sektoru u Bosni i Hercegovini. 

Kroz ovaj Javni poziv, Evropska unija će omogućit razvoj preduzetničkih ideja, kroz sveobuhvatni paket tehničke i finansijske podrške. Na javni poziv mogu se prijaviti fizička lica, samostalni preduzetnici, obrti i preduzeća koja su registrovana manje od godinu dana.

Ko se može prijaviti na ovaj Javni poziv? 

Na ovaj Javni poziv moći će se prijaviti fizička lica, te samostalni preduzetnici/ obrti, i preduzeća koji su registrovani manje od godinu dana prije objave ovog Javnog poziva i bave se preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili primarnom poljoprivrednom proizvodnjom u BiH. U okviru ovog Javnog poziva na raspolaganju su 1,3 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 20.000 KM do 80.000 KM.

Javni poziv je objavljen 19. decembra 2022. godine, te se prijave mogu podnijeti od 26. decembra 2022. godine, a krajnji rok za prijavu je 17. februar 2023. godine, do 15:00 sati. 

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je obezbijedio EU4AGRI projekat. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo, te prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje. Instrukcije za korištenje online platforme možete pronaći na: javnipoziv.undp.ba. Svi zainteresovani mogu pristupiti Javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, www.eu4agri.ba.

Promocija Javnog poziva će se raditi putem društvenih mreža i kroz realizaciju infosesija u nekoliko gradova u BiH. Mjesta i termini održavanja ovih infosesija, će biti objavljeni na oficijelnoj stranici projektawww.eu4agri.ba.

Prva online INFO sesija bit će održana u mjesecu decembru, putem Facebook stranice EU4AGRI.

Korak 1: Kako se prijaviti na javni poziv?

Korak 1: Pročitajte dokument Smjernice za podnosioce prijava u kojem se nalaze sve informacije o kriterijima javnog poziva, načinu popunjavanja i dostave prijave.

Korak 2: Prateća dokumentacija za prijavu na javni poziv:

Prilog 1a. Obrazac prijave – fizičko lice

Prilog 1b. Obrazac prijave – samostalni preduzetnik/ obrt ili preduzeće

Prilog 2a. Saglasnost podnosioca prijave – fizičko lice

Prilog 2b. Saglasnost podnosioca prijave – samostalni preduzetnik/ obrt ili preduzeće

Prilog 3. Izjava o drugim bespovratnim sredstvima

Prilog 4. Izjava o poslovanju u skladu sa UN globalnim principima

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva mogu se dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici https://javnipoziv.undp.ba/ u periodu od 26.12.2022. do 10.02.2023. godinedo 15:00 sati. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka neće se odgovarati.

Slični članci

Back to top button