HercegovinaKonjicVijesti

MUP HNK: Izvod iz biltena za protekli vikend

Za protekli vikend ( u vremenskom periodu od 16.12-19.12.2022.godine) iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta , na području Hercegovačko-neretvanskog kantona , registrovano je 17 prijava i to na području Mostara 12, na području Konjica 3, na području Neuma 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti javnog reda i mira registrovano je sedam slučajeva i to na području Mostara 5, na području Prozora 1 i na području Čapljine 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja  registrovane su 22  saobraćajne nezgode i to na području Mostara 15, na području Konjica 3, na području Čapljine 2 i na području Jablanice 2 u kojima su dva lica zadobila povrede neutvrđenog stepena dok je pet lica zadobilo lakše tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • U noći 16/17.12.2022.godine u 01,40 sati policijska patrola PU Mostar je u Ul. Dubrovačka  , prilikom obavljanja redovnih službenih radnji , fizički napadnuta od strane suvozača iz kontrolisanog vozila D.R.(1971) iz Mostara. Isti je bio u vidno alkoholiziranom stanju te nakon što je napao policijske službenike , opirao se i pružao otpor usljed čega je zadobio povrede u predjelu nosa i skočnog zgloba. Lice je lišeno slobode i sprovedeno na CUM Mostar gdje je zadržan na liječenju. Jedan od policijskih službenika je prilikom hapšenja lica zadobio lakše tjelesne povrede.
  • 18.12.2022.godine u 19,30 sati pripadnici Sektora krim. policije MUP-a HNK su na parking prostoru Trim staze u blizini SKB Mostar , zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio KD „Posjedovanje  i omogućavanje uživanja opojnih droga“ , lišili slobode lice D.P.(1994) iz Kiseljaka. Tom prilikom od istog je oduzet jedan paketić sa sadržajem praškaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed. Sa navedenim licem  zatečen je i M.V.(1995) iz Mostara od koga je oduzeta precizna vaga sa tragovima bijele praškaste tvari. Nad licima je izvršena kriminalistička obrada a o svemu je upoznat tužilac. 

Slični članci

Back to top button