KonjicSportVijesti

FK IGMAN KONJIC: Rezime  jesenjeg dijela sezone

Nakon jesenjeg dijela sezone i odigranih 19.kola Premijer lige BiH ekipa FK Igmana nalazi se na 12 mjestu na tabeli.

Konjičani su u 19 odigranih mečeva ostvarili 4 pobjede, 5 remija, 10 poraza, gol razlika je 20 datih i 32 primljena gola, osvojeno je 17 bodova.

Šef stručnog štaba Adnan Elezović koristio je 27 igrača u prvom dijelu sezone, Duraković je odigrao 18 utakmica što je najviše od svih prvotimaca, po 17 su odigrali Bešagić,Velić i Bodul, Ćeman, Drljević, Jakupović, Hrelja i Mahmić  po 16, Ramić i Anel Hebibović po 14, Biber je odigrao 13 utakmica, Kašić i Dupovac po 12, Ćubara 11, Blagojević, 10, Alagić 9, Vazda 8, Alić 5, Vukanović i Alešević po 3, K.Hebibović 2, Bojo, Bibić, Mandžuka, Pajaziti i Sabljica po jednu utakmicu..

Golgeter ekipe koju vodi Adnan Elezović  je Mirsad Ramić sa 10 postignutih golova koji je uz Bilbiju i prvi strijelac Premijer lige lige BiH, tri gola je dao Jakupović, dva Hrelja, po jedan Duraković, Bodul, Blagojević, Alagić i Ćubara.

Do kraja prvenstva u Premijer ligi BiH ostalo je da se odigra još 14 kola, a u nastavku sezone, utakmicu 20.kola Premijer lige BiH Igman će igrati kao domaćin protiv Željezničara, a po najavama iz kluba, ta utakmice će se najvjerovatnije igrati na Gradskom stadionu u Konjicu na radost brojnih simpatizera kluba i  ljubitelja fudbala u gradu na Neretevi.

U Kupu BiH Igman je porazom u gostima kod ekipe FK Laktaša rezultatom 1:3 ispao u šesnaestini finala Kupa, a posebno treba istaći da su u ovoj utakmici Mirza Džumhur, Ajdin Mujala i Harun Hebibović debitovali za Igman, igrači iz omladinskog pogona Igmana. Tako je seniorski tim FK Igman dobio nove, mlade članove koji su stigli iz juniorske selekcije, a trojica novih prvotimaca potpisali su svoje prve ugovore, i po svemu sudeći za budućnost fudbala u Konjicu ne treba se brinuti, stižu novi fudbalski dragulji.

Enver Nimanović

Slični članci

Back to top button