SportSvijetVijesti

KATAR 2022/ Hoće li Maroko napraviti čudo?

FOTO: FIFA

Selekcije Francuske i Maroka večeras od 20,00 sati na stadionu Al Bayt igraju polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru.

Za Francuze se može reći da su očekivano u samoj završnici, dok je plasman Maroka u polufinale veliko iznenađenje.

Marokanci su prva afrička selekcija koja se ikada plasirala u polufinale i večeras će pokušati da kreira novu senzaciju i prođe u finale.

Reprezentacija Francuske, koja je aktuelni šampion svijeta, je u četvrtfinalu pobijedila Englesku rezultatom 2:1. Marokanci su u istoj fazi senzacionalno slavili protiv Portugala sa 1:0.

Marokanci vjeruju u sebe. Njihov selektor sanja i o osvajanju Mundijala.

“Igramo protiv aktualnih prvaka svijeta. Oni imaju sjajne igrače i najboljeg trenera na svijetu. No vjerujemo da možemo proći i zašto da ne vjerujemo da možemo osvojiti Svjetsko prvenstvo? Ako netko poznaje Mbappea bolje od mene, to je Hakimi. Možete mi reći da sam lud, ali želim osvojiti ovo natjecanje i naši navijači će nam sigurno pomoći u tome. Volim svoju zemlju. Nismo umorni!”

Francuska ipak poštuje jako Maroko. “Bit će jako bučno i pripremamo se za to. Sva sreća pa navijači nisu ti koji zabijaju golove. Saznali smo kako je igrati u toj situaciji kada smo igrali protiv Tunisa. Psihički moramo biti spremni na to. Griješe svi oni koji kažu da je Maroko jaka defanzivna momčad koja je na ovom prvenstvu primila samo jedan gol i to autogol. Samo defanzivnom igrom ne bi dogurali ovako daleko”, riječi su selektora Francuske Didier Deschampsa.

Selektori obje reprezentacije imaju problema uoči polufinalnog susreta.

Nastupi Upamecana i Rabiota su upitni u timu Francuske, a Maroku će nedostajati suspendovani Cheddira te povrijeđeni Aguerd.

Zbog povreda su četvrtfinalni duel napustili kapiten Saiss i najbolji igrač Ziyech te nije sigurno da li će njih dvojica biti na raspolaganju selektoru Maroka.

Večerašnji meč sudit će Cesar Ramos iz Meksika.

Slični članci

Back to top button