BiHSportVijesti

Iman Avdić osvojila 18. mjesto na SP u disciplini 800 metara slobodno, bila ubjedljivo najmlađa takmičarka

Mlada bh. plivačica Iman Avdić osvojila je 18. mjesto u disciplini 800 metara slobodnim stilom na na Svjetskom prvenstvu koje se održava u Melbourneu.

Petnaestogodišnja Avdić je ovu dionicu isplivala u vremenu 8:58.28.

Mlada Sarajka je i danas bila ubjedljivo najmlađa u ovoj disciplini, tako da je ovaj uspjeh još veći.

Bh. plivačicu očekuju nastupi u još dvije discipline i to 200 metara slobodno, te 400 metara mješovito.
Avdić je na prvenstvu već učestovala u disciplini 400 metara slobodnim stilom, a vrijeme koje je ostvarila bilo joj je dovoljno za sedmo mjesto u njenoj kvalifikacionoj te ukupno 24. mjesto.

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar je rano jutros nastupila u kvalifikacijama utrke 100 metara slobodno, ali nije se uspjela plasirati u polufinale.

Pudar će u nastavku prvenstva učestvovati u disciplinama 50, 100 i 200 metara leptir gdje se očekuju mnogo bolji rezultati. Naredni nastup očekuje je večeras u 1.35 sati iza ponoći po srednjoevropskom vremenu, kada će učestvovati u kvalifikacijama na 200 metara leptir.

Osim Lane i Iman, našu zemlju će prvenstvu predstavlja i Adi Mešetović (50 i 100 metara slobodni stil).

Ovo je prvi put da se ovaj prestižni plivački događaj održava u ovom australskom gradu, u “Melbourne Sports and Aquatic” centru, rađenom po najsavremenijim standardima.

Grad na obali Albert park jezera ovih šest dana postao je dom za 1.000 sportista iz 180 zemalja, koji će biti zaslužni za svjetsku plivačku atrakciju.

Slični članci

Back to top button