JablanicaVijesti

POZIV NA RADIONICU ZA MLADE IZ JABLANICE

foto:Mreza-mira.net

UG “Ruke” uz podršku IOM-a implementira projekat ” Angažiranje mladih u ekološke i društveno-ekonomske održive inicijative ” 

Projekat ima za cilj širenje ekološke svijesti i angažovanje mladih na rješavanju ekoloških problema i pitanja kako lokalno tako i globalno, a kroz dva mjeseca trajanja projekta uključit će se tri lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini i to grad Bijeljina, Bihać i Jablanica. 

Nakon uspješno završene radionice u Bijeljini, očekuje nas radionica sa mladima u Jablanici. Radionica za mlade će se održati od 16.12 do 18.12.2022. godine u omladinskom klubu “Pod istim suncem” u Jablanici. Kroz tri dana trajanja radionica mladi će imati priliku prisustvovati radionicama interaktivnog tipa (teorijski dio prva dva dana) te će treći dan biti uključeni u akciju sadnje drveća. 

Radionice su osmišljene na način da mladima nude nove perspektive i rješenja za ekološkim probleme u Bosni i Hercegovini te da potaknu kritičko razmišljanje. Svaka sesija koja će biti realizirana sastoji se iz niza praktičnih vježbi koje potiču kreativnost i timski duh. Za mlade smo također pripmemili Kahoot kviz o ekologiji, a one najaktivnije ćemo nagraditi ecofriendly nagradama.

Učešće u radionici je besplatno. Učesnici će tokom tri dana učešća imati obezbijeđenu hranu i osježenje koje će biti služeno na predviđenim pauzama. Za učesnike kojima je potrebno opravdanje za izostanak sa nastave, Udruženje građana “Ruke” se obavezuje da će isto izraditi i uručiti učesnicama na kraju radionice.

O agendi radionice svi prijavljeni će biti obaviješteni putem e-maila koji ostave u prijavi. 

Svi učesnici će nakon održane radionice dobiti potvrdu o učešću u istoj. 

Pravo prijave imaju sve mlade osobe dobi od 15-30 godina iz Jablanice. Za zainteresirane srednjoškolce koji budu učestvovali sva tri dana, UG “Ruke” će izdati opravdanje za odustvo sa nastave na dan 16.12.2022. godine, piše Mreza-mira.net

Prijave na linku: https://forms.gle/PddTGG2PqUxVXeME9

Slični članci

Back to top button