HercegovinaJablanicaKonjicVijesti

MUP HNK: Izvod iz biltena za vikend

Proteklog vikenda (9-12.12.2022.godine), iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području Hercegovačko-neretvanskog kantona registrovano je 16 prijava; na području Mostara 9, na području Konjica 3, na području Čapljine 2, na području Jablanice 1 i na području Prozor-Rame 1.                 

Iz oblasti javnog reda i mira registrovana su 3 prekršaja;na području Mostara 1, na području Konjica 1 i na području Jablanice 1.

Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja registrovana je 21 saobraćajna nezgoda; na području Mostara 11, na području Čapljine 2, na području konjica 2, na području Čitluka 2, na području Prozor-Rame 1, na području Stoca 1, na području Neuma 1 i na području Jablanice 1. Pet je lica zadobilo lake tjelesne povrede.

Od evidentiranih događaja izdvajamo:

  • 9.12.2022. godine, zbog osnova sumnje da su dana 26.11.2022. godine, na području opštine Prozor-Rama, počinili KD „Ugrožavanje sigurnosti“, službenici policije PS Prozor-Rama lišili su slobode J.Dž. (1991) i B.C. (1992) iz mjesta Varvara. Nakon toga je, po naredbi Općinskog suda Konjic, u mjestu Jaklići izvršen pretres nenastanjene kuće i pomoćnih objekata u vlasništvu S.B., gdje je neposredno prije pretresa J.Dž. dobrovoljno predao automatsku pušku s okvirom od 19 metaka, kao i jednu vreću u kojoj se nalazilo više komada metaka. O svemu su upoznati krim. policija i nadležni tužilac, a predmeti u vezi s krivičnim djelom su uz potvrdu izuzeti.

Slični članci

Back to top button