BiHKulturaSmrtovnice

PROŠLE SU DVIJE GODINE OD SMRTI LEGENDARNOG MUSTAFE NADAREVIĆA: DAO JE PEČAT JEDNOM VREMENU

Poznati bh. glumac Mustafa Nadarević preminuo je 22. novembra 2020. godine nakon duge borbe s opakom bolesti.

Index.hr

Njegovu karijeru obilježile su brojne nezaboravne filmske, televizijske i pozorišne uloge.

Mustafa Nadarević je preminuo u svom domu nakon borbe s teškom bolesti. Govorio je: Smrt mi nije toliko strana, strašna i nepojmljiva kao bojazan da sam nekome opterećenje. Nije me strah odlaska

Nadarević je imao problema i sa srcem. Nije krio tu borbu.

Nakon operacije srca 2013., prestao je pušiti. Tu i tamo znao je povući dim električne cigarete. O umirovljenju ni u osmom desetljeću nije razmišljao.

Legendarni glumac u životu se ženio tri puta. S prvom suprugom Jasnom dobio je kćer Nađu, a rastali su se kada je njoj bilo osam godina. Nađa se s majkom odselila u SAD, gdje je diplomirala historiju umjetnosti.

Nadarević je novu ljubav zatim pronašao s televizijskom urednicom Snježanom Nožinić, s kojom je dobio sina Ašu i kćer Nanu.

Mustafa je otkrio i da su sin i mlađa kći bili najveća podrška nakon smrti njegove treće supruge, slovenske Slavice Radović.

Arhiv

Mustafa Nadarević u svom životu imao je nekoliko bitaka u kojima nije pobijedio, a najteža mu je bilo 2012. godine kada je preminula ljubav njegovog života, supruga Slavica Radović.

Borila se s rakom dojke deset godina, a on je s njom bio do zadnjeg trenutka, umrla mu je na rukama.

U Slavici je našao srodnu dušu, a iako je o privatnom životu rijetko govorio, nju bi uvijek spomenuo i stalno isticao da ga je Slavica oplemenila.

YouTube

Zajedno su proveli dva desetljeća, a vjenčali su se tek nekoliko mjeseci prije njene smrti, na intimnoj ceremoniji, jer su uvijek svoj privatni život držali podalje od očiju javnosti.

U karijeri je Mustafa osvojio sve nagrade koje se mogu osvojiti, a o njima je rekao da tokom života glumca zadovoljavaju taštinu ili stimulans za budući rad.

Hayat/Novikonjic

Slični članci

Back to top button