BiznisHercegovinaKonjicPROMOVijesti

RAZGOVOR S POVODOM: Tarik Repovac, vlasnik novog objekta “Ukusan zalogaj” u Konjicu

Tarik Repovac, Konjic

Razgovarala: Amina Čilić / novikonjic.ba

“Kuhanje je i dječija igra i radost odraslog, a kuhanje s pažnjom je čin ljubavi.” – Craig Claiborne

Jedan od onih, koji razumiju ljepotu svijeta kulinarstva je 27-godišnji Konjičanin, Tarik Repovac. Srednju ugostiteljsku školu – smjer kuhar završio je u Konjicu i već od tada pravi svoje prve korake na tom polju. Svjestan važnosti učenja od dugogodišnjih kulinarskih majstora, prolazi mnoge edukacije te na taj način stvara sebi čvrst temelj za ostvarenje životne želje.

Danas je u Konjicu svečano otvoren ugostiteljski objekat, Snack Bar „Ukusan zalogaj“ u vlasništvu ovog mladog poduzetnika. To nam ujedno bio povod za razgovor te da za čitatelje portala novikonjic.ba saznamo nešto više o njegovoj poslovnoj priči.

Mladima je izazov upustiti se u jednu ovakvu biznis ideju. Šta je Vas ohrabrilo na tom putu? Kako ste došli na ideju otvaranja Snack Bara „Ukusan zalogaj”?   

Moje dugogodišnje iskustvo i znanje u ugostiteljstvu i gastronomiji me ohrabrilo i podstaklo na ovaj izazovni korak.

Jednostavno, nekada koliko god željeli pokazati svoje znanje i ideje, nemamo mogućnosti za to. Zbog toga sam se odlučio na ovaj korak, koji će za mene biti dodatna motivacija, a gdje ću biti slobodan, da radim ono što smatram da je prava stvar.

Da li je ovo nešto o čemu ste oduvijek sanjali?

Kao i većini ljudi koji se bave ovakvom vrstom posla, svakako da jeste nešto o čemu sam sanjao. Jednostavno, želim da se okušam kao pojedinac i da sve ono što sam stekao kroz dosadašnji rad prenesem na ovaj način. Također, ukoliko bude sve išlo po planu, kroz određeni vremenski period, želim da proširim svoju zamisao te uvedem novitete koje do sada grad Konjic nije imao priliku za vidjeti niti okusiti.

Šta će posjetioci moći pronaći u Vašoj gastronomskoj ponudi? Šta preporučujete našim čitateljima da isprobaju?

Ono što će posjetitelji moći pronaći na našem meniju su većinom jela italijanske kuhinje, gdje bih posebno izdvojio kvalitetne paste i rižota, što do sada nije bilo u gastronomskoj ponudi grada Konjica. Pored toga u ponudi ćemo imati raznovrsne sendviče, obrok salate i pizze.

Koga biste izdvojili kao svoju najveću podršku?

Najveću podršku pružili su mi roditelji, brat, djevojka i naravno prijatelji, odnosno osobe koje prepoznaju moj kvalitet.

Koja je Vaša poruka našim čitateljima?

Za sve ljubitelje brze i ukusne hrane, vrata “Ukusnog zalogaja” su od danas otvorena. Dođite i uživajte!

Redakcija portala novikonjic.ba želi mnogo uspjeha Tariku u daljem radu i da se našim gradom dugi niz godina širi miris njegovih specijaliteta, a Hercegovinom dobar glas o „Ukusnom zalogaju“.

VEZANA VIJEST: https://www.novikonjic.ba/2022/11/14/novo-u-konjicu-otvara-se-snack-bar-ukusan-zalogaj/

nkrt

Slični članci

Back to top button