REKORD / Srđan Srdić podnio čak 101 inicijativu na jednoj sjednici općinskog vijeća u Sarajevo

Inicijative je podnio za budžet za narednu godinu. Javna rasprava trajala je 30 dana, a vijećnik Srdić je obišao većinu mjesnih zajednica i prisustvovao većini javnih zborova.

"Pažljivo sam saslušao sve prijedloge koje građani traže, razgovarao s većinom, pročitao prijedloge koje sam dobio u inbox stranice, obišao sam teren općine te identifikovao i fotografisao sve goruće probleme svojih sugrađana koje sam nakon toga i stavio na papir u vidu inicijativa. Ima nas koji rade, koji se trudimo da pokažemo i dokažemo zašto smo dobili podršku komšija i sugrađana. Znam da sam oborio sve rekorde u vijećima, ali na ovome svakako neću stati, nego ću se još više i jače truditi", rekao je Srdić.

Istakao je kako njegove inicijative nisu populizam, već jasno i precizno formulisan problem i zahtjev sugrađana.

"Nadam se da će moj rad poslužiti kao uzor većini mojih kolega da se što više predaju svom poslu i opravdaju ono za što su birani, a općinske službe već rade 'punom parom'", kazao je.

Većina inicijativa podnesena u vezi s obnovom dječijih igrališta (zamjena dotrajalog mobilijara novim), poboljšanja javne rasvjete, rekonstrukcije saobraćajnica, sanacije šetnica, trotoara i rupa na cestama, zamjene starih kontejnera, saniranje stepeništa, izgradnja dječijih parkova i slično.
Primjer za konjičke vijećnike, koji svi zajedno za četiri godine rada ne podnesu 100 inicijativa.
Novikonjic.ba
Rate this item
(1 Vote)