Domaći fudbal. Najava, 9. kolo Prve lige FBiH / Lider Velež na teškom iskušenju u Kaknju, Jedinstvo u Konjicu, TOŠK u Vitezu

Lideri na prvoligaškoj tabeli fudbaleri mostarskog Veleža u 9. kolu nakon kiksa kod kuće protiv Jajčana u ovom kolu su na teškom iskušenju u Kaknju gdje ih očekuje uvijek neugodni domaći Rudar.

Ovo je možda utakmica istine za Rođene, a sedmoplasirani Rudar ima 12 bodova, te da nije bilo one greške na početku sezone kada su na svom terenu izgubili bodove za zelenim stolom bili bi u vrhu tabele. Oduvijek je duel ove dvije ekipe izazivao pozornost ljubitelja fudbala, pa će tribine na stadionu u Kaknju biti dobrano popunjene. Ovaj derbi je povjeren Iliji Živkoviću iz Orašja, pomagat će mu Josip Čolić ( Kupres ) i Sead Kahrić iz Jajca, dok je glavnokomandujuči Anto Sučić iz Nove Bile.

Goraždani koji su u sjajnoj seriji od četiri uzastopne pobjede u ovom kolu će ugostiti neugodnu Čapljinu, domaćini su favoriti, ali će sigurno puleni trenera Goražda Nihada Nalblantića sa puno opreza uči u ovu utakmicu. Konjički Igman nakon remija u Čapljini je domaćin četveroplasiranom bihaćkom Jedinstvu, sa novom domaćom pobjedom Igman će u daljni dio jesenje sezone uči pomalo rasterećeni, ali u fudbalu se nikada nezna jer i gosti imaju svoje planove. Na Gradskom stadionu u Konjicu glavni svirač će biti Elvedin Topuzović iz Tuzle, dok će mahaći biti još jedan Tuzlak, Mirza Čejvanović i Sarajlija, Emir Zahiragić, dok će to vrijedno pratiti Goraždanin, Sead Muratović.

Trećeplasirana ekipa Orašja u ovom kolu ne bi trebala imati problema na svom travnjaku protiv Slavena iz Živinica, a i petoplasirani Olimpik, 13 bodova, kao i Orašje trebao bi ostvariti domaću pobjedu protiv visočke Bosne koja je na posljednjem mjestu, možda je ovo posljednja prilika Visočanima da dobrim rezultatom na Otoci, imaju neke nade u nastavku sezone.

Drugoplasirana Zvijezda će ugostiti 13 - plasiranu ekipu Bratstva koja je uz Bosnu največe razočarenje dosadašnjeg dijela prvenstva. To, vjerovatno ne interesuje prvoligaša iz Gradačca koji su veliki favoriti na ovoj utakmici, dok se očekuje zanimljiv susret u Vitezu izmeđi bivšeg premijerligaša i ekipe TOŠK -a iz Tešnja.

Derbi začelja se igra u Jajcu između domaće ekipe Metalleghe BSI, 6 bodova i Novi Travnik koji ima tri boda manje, za jedne i druge ovo je prilika da ostvare povoljan rezultat u ovoj više nego izjednačenoj ligi. Na ovoj utakmici će se pitati Zeničanin, Azem Karić, uz pomoć Mostaraca, Sanela Grljevića i Nermina Mušića, dok je posmatrač Sarajlija Armin Halilagić.

Subota, 06. oktobar u 15:30 sati,

Kakanj: Rudar - Velež , glavni sudija: Ilija Živković ( Orašje ), pomoćnici: Josip Čolić
( Kupres ) i Sead Kahrić ( Jajce ), 4. sudija: Kenan Bajraktarević ( Orašje ), delegat:
Miro Pandžić ( Sarajevo ), posmatrač suđenja: Anto Sučić ( Nova Bila ).

Goražde: Goražde - Čapljina , Semir Sarajkić, Mirza Tičić i Edis Šesto, Benjamin Deljković svi Sarajevo, Mustafa Okić ( Gračanica ), Besim Dervišbegović ( Orašje ).

Orašje: Orašje - Slaven , Haris Halkić ( Sanski Most ), Stjepan Konta i Marko Grebenar oba Livno, Sanel Silić ( Cazin ), Safet Radmilović ( Goražde ), Josip Marjanović ( Novi
Travnik ).

Konjic: Igman - Jedinstvo , Elvedin Topuzović ( Tuzla ), Mirza Čejvanović ( Tuzla ) i Emir Zahiragić ( Sarajevo ), Marin Pavlović ( Ljubuški ), Karlo Jurišić ( Posušje ), Sead Muratović ( Goražde ).

Sarajevo: Olimpik - Bosna , Haris Poprženović ( Travnik ), Oliver Žilić ( Vitez ) i Admir Hadžiavdić ( Goražde ), Jasmin Varupa ( Travnik ), Željko Soko ( Čapljina ), Amir Medić ( Ključ ).

Jajce: Metalleghe BSI - Novi Travnik , Azem Karić ( Zenica ), Sanel Grljević i Nermin Mušić oba Mostar, Darko Obradović ( Stolac ), Ljuban Frljić ( Vitez ), Ermin Halilagić ( Sarajevo ).

Gradačac: Zvijezda - Bratstvo , Haris Kaljanac, Moamer Čaušević i Dženan Milić, Admir Musić svi Sarajevo, Ekrem Ibreljić ( Fojnica ), Alija Lizde ( Mostar ).

Vitez: Vitez - TOŠK , Stipe Kovačević ( Tomislavgrad ), Stipo Velić ( Livno) i Marko Zelenika ( Mostar ), Emir Spahalić ( Mostar ), Frano Klišanin ( Livno ), Filip Jelavić
( Gabela ).
Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)