Osmina - finala kupa BiH, Rudar Prijedor - Klis 2:2, penali, 2:3 FK Klis u četvrt- finalu Kupa BiH, Bern Šimunović i Jasmin Ramić junaci

U okviru osmine - finala Kupa Bosne i Hercegovine fudbaleri Klisa iz Buturović Polja, članovi Druge lige FBiH, grupa, Jug u Prijedoru su se sastali sa članom Prve lige RS -a, bivšim članom elite bh. fudbala Rudar Prijedorom.

Konjičani su u u 41. minuti golom Berna Šimunovića stekli rezultatsku prednost, 0:1, što je bio rezultat prvog poluvremena. U drugom dijelu Prijedorčani su za dva minta poravnali, prvo je Nemanja Pekija poravnao rezultat u 54. minuti, 1:1, da bi dvije minute kasnije Mile Kovačević doveo Prijedorčane u rezultatsku prednost, 2:1. U 79. minuti Bern Šimunović je izjednačio rezultat na 2:2.

U penal seriji hercegovački Hofenhajm je imao junaka utakmice, golmana Jasmina Ramića koji je odbranio 3 penala, a njemu uz rame ide dvostruki strijelac Bern Šimunović za veliko slavlje Klišana i plasman među 8 najboljih ekipa u Bosni i Hercegovini u najmasovnijem takmičenju u BiH, Kupu.

Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)