Međunarodni fudbal / Fudbaleri Klisa iz Buturović Polja u Međugorju odigrali prijateljsku utakmicu sa turskim trećeligašem Alibeykoysporom

Fudbaleri Klisa iz Buturović Polja, članovi Druge lige FBiH na SC " Circle " u Međugorju odigrali su međunarodnu prijateljsku utakmicu.

Naime turski trećeligaš Alibeykysporom se nalazi na pripremama u Međugorju.

Ovaj susret je pripao turskom trećeligašu rezultatom, 2:0. Popularni " Klišani " su do 42 minute držali početni rezultat, da bi organizovaniji, nadmoćiniji i fizički puno snažniji gosti iz Turske u 41. minuti stekli prednost. U 62. minuti postigli su i drugi gol za konačnu pobjedu od, 2:0.

Trener Klisa u prvom poluvremenu je izveo sljedeći sastav, Ramić, Bitevija, Ćosić, N. Kudra, Makan, Šehić, Kozić, Hakalović, Šimunović, Letuka i A. Kudra. Još su igrali,
D. Kovačević, Ćilić, Vila, Bajrić, Mušinović, Habibija, A. Kovačević, Alić, Jahić, Terzić,

Ova utakmica je prošla u pravom sportskom i prijateljskom ozračju. Ovim putem rukovodtvo FK Klisa se zahvaljuje sportskim rivalima na sjajnom gostoprimstvu i želi puno sreče turskom trećeligašu u novoj sezoni.

Fudbalere Klisa iz Buturović Polja u nedjelju 12. avgusta na stadionu " Seid Padalović " očekuje utakmica polufinala Kupa Hercegovačko - neretvanskog Kantona protiv ekipe Rame iz Prozora / Rame, susret počinje u 17,30 sati.


Ismet Nimanović

Rate this item
(0 votes)