TRAŽI SE RJEŠENJE: Konjički volonteri zatražili reakciju Savjeta MZ Trešanica za povratak uzurpiranog poligona djeci i mladima

Aktivisti Udruženja “Volonteri i prijatelji konjičke regije” obratili su se Savjetu Mjesne zajednice Trešanica kako bi se isti pokrenuli i vratili omladini uzurpirani sportski poligon u ovoj mjesnoj zajednici, o čemu je Novikonjic.ba ranije pisao.

Na prostoru MZ Trešanica, tačnije na samom kraju ulice Civilnih žrtava rata sa desne strane postoji betonski košarkaški poligon za mlade površine oko 420 m2, koji je kao takav ucrtan i u gruntovnici općine Konjic, kao i u Regulacionom planu “Centar”. Poslije rata, taj prostor uzurpiran je od strane privatnih vozila iz tog kvarta i šire, tako da su djeca i njihovo pravo na igru i zdravo odrastanje ugroženi i onemogućeni takvim stanjem.

Reakcija se očekuje od članova Savjeta MZ Trešanica izabranih Odlukom broj: 05-01-07/15 od 3. 11. 2015. godine (Faladžić Halil, Alić Emir, Lukomirak Zaim, Hebibović Almir, Jahura Dženan, Karkelja Mirsad, Džajić Enver, Zeljković Jovo, Alić Mirha, Badžak Dervo, Lavić Merfid, Gagula Nijaz).

Novikonjic.ba će pratiti nastavak ove priče u interesu javnosti kako bi se riješila ova nesvakidašnja sramotna situacija u Konjicu.

VEZANA VIJEST: http://www.novikonjic.ba/index.php/bih/item/2442-razgovor-s-povodom-adis-muhibic-zalosno-je-godinama-gledati-oteti-djeciji-prostor-za-igru-u-tresanici

Novikonjic.ba

Rate this item
(5 votes)