KONJIC / Održana 4. sjednica OOSDP Konjic: Jednoglasno usvojeni izvještaji i Plan rada za 2018. godinu - pristižu i novi članovi

FOTO: SDP Konjic, Facebook FOTO: SDP Konjic, Facebook

U prostorijama Bosanske sobe 7. februara 2018. godine održana je 4. po redu sjednica Opštinskog odbora SDP BiH Konjic.

"Na sjednici je podnesen Izvještaj o radu Predsjednika OO SDP BiH Konjic, te Izvještaj sekretara o radu osnovnih organizacija, Izvještaj o radu Kluba vijećnika SDP-a u OV Konjic i izvještaji o radu svih interesnih oblika u SDP BiH Konjic.

Kao dio izvještaja o radu Predsjednika OO SDP BiH Konjic, podenesen je i finansijski izvještaj koji je prethodno usvojio Nadzorni odbor OO SDP BiH Konjic.

Izvještaj o radu Predsjednika je usvojen jednoglasno. Članovi OO SDP BiH Konjic izrazili su zadovoljstvo zbog sveobuhvatnosti izvještaja, ali i činjenice da isti oslikava realnu sliku unutar OO SDP BiH Konjic.
Izvještaj je obrazlozio Predsjednik OO SDP BiH Konjic Mustafa Alikadić.

Fotografija SDP Konjic.

Predsjednik je naglasio da je od izuzetne važnosti obezbjediti jedinstvo svih članova i organa u opštinskoj organizaciji kako bi što spremnije dočekali Opšte izbore u oktobru.
U izvještaju se navode svi problemi sa kojima se susreće OO SDP BiH Konjic, kao i rezultati koje je organizacija ostvarila nakon izbora organa, u julu mjesecu ove godine.

Šef Kluba vijećnika SDP-a u OV Konjic, Suad Golubić obrazložio je Izvještaj o radu Kluba u OV u proteklom periodu. Naglasio je važnost rada samog Kluba, kao trenutno jedinog mehanizma pomoću kojeg SDP u Opštini Konjic može da aktivno djeluje i da promoviše principe i stavove partije.

Sekretar OO SDP BiH Konjc, Irfan Tabaković podnio je izvještaj o radu osnovnih organizacija u kojem je detaljno obrazložen kompletan proces formiranja osnovnih organizacija, njihovog funkcionisanja, ali i obaveza koje stoje pred istim.
Izneseni su svi problemi sa kojima se osnovne organizacije susreću, ali i ključni razlozi, te smjernice za naredni period.

Još jednom je naglašena potreba važnosti osnovnih organizacija i njihovo učešće u izbornom procesu.

Predsjednica Foruma žena SDP BiH Konjic, Amra Subašić prisutnima je obrazložila Izvještaj o radu FOŽ-a u proteklom periodu, kao i plan rada za narednu godinu. Zbog opravdanog izostanka predsjednika ostalih interesnih oblika, izvještaj o radu istih obrazlozio je sekretar OO SDP BiH Konjic. Svi izvještaji su jednoglasno usvojeni.

Na sjednici je također, usvojen i Plan rada OO SDP BiH Konjic za 2018. godinu.

Na kraju sjednice u OO SDP BiH Konjic jednoglasno je usvojena Odluka o prijemu 10 novih članova koji su pristupili SDP-u od posljednje sjednice Opštinskog odbora.", saopćeno je iz SDP Konjic, prenosi portal Novikonjic.ba

Fotografija SDP Konjic.

Novikonjic.ba

Rate this item
(2 votes)