BH talenti - Adin Zečić, pionir Igmana iz Konjica

Konjic je uvijek bio rasadnik fudbalskih talenata, prve svoje fudbalske korake u ovom prelijepom gradiču su napravili igrači koji su širom svijeta napravili velike karijere, poput, Mirka Gašića, Dragana Jakovljevića, Jerka Tipurića, brače, Duro, Ibrahima i Samira, Davora Jozića, Nedima Jusufbegovića. U prilici smo da predstavimo ime koje treba dobro upamtiti, a, to je 14 - godišnji Adin Zečić, pionir Igmana iz Konjica.

Potpisnik ovih redova već dugo, dugo vremena revnosno prati sve dječake iz Omladinske škole jednog od najstarijih klubova u BiH, konjičkom Igmanu i kada je na travnjaku Gradskog stadiona u Konjicu prateći trening pionira Igmana, odmah je zapazio plavokosog dječaka kako veoma vješto barata loptom, sa lakoćom dribla, ima ga svugdje.

Na prvim utakmicama junak ove priče, Adin Zečić je oduševio sve prisutne svojom igrom, ponašanjem, borbenošću, prodorima, asistencijama, igra najviše zadnjeg veznog, ali i kada je njegova ekipa u napadu i tu je neprikosnoven i kako neko reće na tribinama, " Ovo je buduča fudbalska zvijezda". U ovo su se uvjerili i selektor pionirske reprezentacije BiH, Zoran Erbez i njegovi pomoćnici, Adis Obad i Zlatko Ćondić na kontrolnim utakmicama U - 15 reprezentacije koje su odigrane prije deset dana na pomoćnom terenu Stadiona Rođeni u Vrapčićima. U 4 ekipe su bili kandidati iz Zapadne Hercegovine, Istočne Hercegovine i HNK - a. Ekipa u kojoj je igrao Adin Zečić na poziciji desnog bočnog je pobjedila svoje rivale rezultatom, 5:1, a, Adin je bio jedan od najboljih u pobjedi njegove selekcija, a, uz veoma dobru igru imao je i dvije asistencije.

Ovih dana na adresu FK Igmana je došao poziv od selektora, Zorana Erbeza da novi fudbalski biser iz Konjica dođe u Zenicu na sedmodnevni Kamp pionirske reprzentacije Bosne i Hercegovine. Njegovi treneri u Igmanu, fudbalske legende ovog kluba, Šafko Macić i Sead Kovačević puni su hvale za Adina Zečića i predviđaju mu sjajnu karijeru.

- Prvo bih se zahvalio selektoru Zoranu Erbezu i njegovim pomoćnicima na ukazanom povjerenju. Ovaj poziv da budem učesnik ovih sedmodnevnim priprema U -15 reprezentacije je za mene veliki motiv za još jači rad. Nadam se da ću opravdati ovaj poziv za pripreme pionirske reprezentacije Bosne i Hercegovine, rekao nam je Adin Zečić, pionir konjičkog Igmana.

Ismet Nimanović/Novikonjic.ba

Rate this item
(0 votes)