Ajnur Ćibo - nova sportska zvijezda iz Konjica

Da je lijepi gradić na ljepotici Neretvi, Konjic oduvijek davao vrhunske sportiste svjedoći i naša priča o još jednoj nadolazećoj sportskoj zvijezdi.

Riječ je o 18- godišnjem Ajnuru Ćibi, članu Karate kluba Bošnjak iz Konjica.

Ovim olimpijskim sportom junak ove priče bavi se već 12 godina, a trener mu je Velija Halilović. Njegova soba u porodičnoj kući je već premalena, jer je Ajnur Ćibo do sada osvojio preko 100 medalja na domaćim, balkanskim, Međunarodnom turnirima.

2013. godine je bio prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji do 50 kg, a, još jedan korak mu je ostao do crnog pojasa, majstorsko zvanje. U prošloj godini u Novom Sadu gdje su održane 1. Otvorene Balkanske školske igre u karate sportu od 10. do 12. novembra u kategoriji, juniori, do 68 kg, ovaj mlađani Konjičanin je osvojio srebrenu medalju.

Nadolazeća nova sportska zvijezda je na najboljem putu da krene stopama Konjičana koji su dostojno predstaljali i još uvijek to čine, ovaj gradić, poput Mensura Cakića, Arijane Boras, "Divovi sa Neretve", dizači tegova, Davora Jozića, Dragana Jakovljevića, Damira Džumhura koji vuče korijene iz Konjica....

- Za sve do sada postignuto, prvo bih se zahvalio svom treneru, Veliji Haliloviću, pravi trener, okuplja omladinu, a, posebne zahvale idu mojoj majci, Bernedini - Dini, ocu Seji, bratu, Anelu i naravno dedi Šabanu koji su mi velika podrška u svemu.

- Šta očekujte u novoj sezoni ?

-- Prije svega da me posluži zdravlje, to je najvažnije, sreća je važan faktor, titulu prvaka na Državnom prvenstvu, što mi otvara vrata Balkanskog, Evropskog prvenstva. Nadam se da ću ove godine položiti za crni pojas i dobiti majstorsko zvanje, rekao nam je ovaj više nego skromni mladić, Ajnur Ćibo, KK Bošnjak, Konjic.

Ismet Nimanović/Novikonjic.baRate this item
(0 votes)