PO DRUGI PUT SVIRAN FAJRUNT U OV KONJIC: Drma li se fotelja načelnika Emira Bubalo i hoće li nametnuti Budžet za 2018. godinu?

FOTO: Novikonjic.ba FOTO: Novikonjic.ba

Na danas zakazanoj 9. sjednici OV Konjic došlo je ponovo do raspada sistema i sjednica je prekinuta, kao i krajem decembra 2017. godine zbog neusvajanja dnevnog reda.

LINK: http://www.novikonjic.ba/index.php/bih/item/3927-ov-konjic-raspad-sistema-sviran-kraj-vijecnici-sda-pokazali-zuti-karton-nacelniku-emiru-bubalo

Nakon što su se vratili sa pauze (http://www.novikonjic.ba/index.php/bih/item/4259-aktuelno-poteskoce-u-radu-sjednice-ov-konjic-sat-vremena-rasprave-bez-usvojenog-dnevnog-red-rad-opcinske-izborne-komisije-pod-lupom) vijećnici su dobili obrazloženje, da oni odlučuju o hitnosti vezano za dopune dnevnog reda.

Nakon toga, pristupilo se glasanju za usvajanje dnevnog reda, gdje je isti oboren i sjednica je prekinuta sa omjerom glasova:

13 GLASOVA „ZA“ – (SDA: Dženan Lepara, Irma Memidžan, Amar Tucaković, Emira Mešukić, Almir Mušinović, Adis Padalović; SBB: Ibro Halilović; SDP: Esad Banda, Ekrem Alić, Ibro Hero; SZBIH: Mirsad Džajić, Dženadin Podrum, Vahid Mujkić.

11 GLASOVA „SUZDRŽAN“ - (SDA: Nedžad Maksumić, Irfan Jazvin, Aldin Ćibo, Nijaz Kurtović; SBB: Nermin Vrtić, Ajdin Tinjak, Armin Sarajlić, Senid Balić, Šefik Boloban; BPS: Zerem Benjamin, Adnan Džumhur).

Odsutni vijećnici: Suad Golubić, Armina Lazarević (SDP); Almir Alikadić (SDU).

Na ovakav razvoj događaja, reagovao je vijećnik Dženadin Podrum (SZBIH) zatraživši pojedinačno glasanje i zahtjevajući obrazloženje od vijećnika. Vijećnici su izlazili jedan po jedan za govornicu i izjasnili se kako su i pritisnuli „puljku“, ali obrazloženje vijećnik Podrum nije dobio, a samim time ni građani Konjica.

FOTO: Novikonjic.ba

Nakon što postaje očigledno da u Općinskom vijeću Konjica nije postignuta saglasnost vezano za Prijedlog budžeta za 2018. godinu, načelnik općine Emir Bubalo najvjerovatnije će samoinicijativno usvojiti isti i on će postati operativan.

Pozivamo sve vijećnike političkih stranaka da pojasne javnosti svoje stavove i konačno upoznaju sve nas – šta se "kuha u političkim kuhinjama" i da li je ovo sve uvertira za uklanjanje Emira Bubalo iz fotelje načelnika Konjica nakon toliko godina (od 2. oktobra 2016. godine je u šestom mandatu) vlasti?

Pozivamo i načelnika Konjica, Emira Bubalo da javnosti pojasni zbog čega su vijećnici opozicije, ali pozicije, odnosno SDA stranke nezadovoljni njegovim radom i šta je u konačnici istina u svemu ovome?

Svi konjički političari, posebno vijećnice i vijećnici koje smo birali i uzimaju cca 300 KM mjesečno naših para iz budžeta općine Konjic, dužni su javnosti kazati svoje jasne stavove o svim proteklim dešavanjima.

Portal Novikonjic.ba će pratiti dalji tok dešavanja i blagovremeno javnost informisati o svim saznanjima koja mogu pomoći da se demokratski duh zajednice ostvari u punom obimu.

Almedina Kašić/Novikonjic.ba

Rate this item
(6 votes)