AKTUELNO / POTEŠKOĆE U RADU SJEDNICE OV KONJIC: Sat vremena rasprave bez usvojenog dnevnog red – rad Općinske Izborne komisije pod lupom?

FOTO: Novikonjic.ba (arhiv) FOTO: Novikonjic.ba (arhiv)

Općinsko vijeće Konjica na zahtjev vijećnika SBB-a prekinulo je svoj rad i trenutno traje pauza od pola sata što je direktni ishod rasprave o prijedlogu vijećnika Esada Bande (SDP) o uvrštavanju dopune dnevnog reda koja se tiče rada Općinske izborne komisije i njenog predsjednika, Ejuba Miljevića (aktuelni općinski pravobranilac, op.a.).

Naime, postavilo se pitanje određivanja „hitnosti“ za uvrštavanje u dnevni red i ko to donosi, odnosno odlučuje: predsjednik OV, vijećnici, načelnik Konjica?

Otvorila se i rasprava o glasovima na proteklim lokalnim izborima koliko je i kako ko dobio i za govornicom i u klupama vijećnika, a kako saznajemo poprilično ljutito sjednicu je napustio vijećnik, Almir Alikadić (SDU).

„Drž'te se tačke dnevnog reda!“ – sugeriše predsjednik Halilović, a vijećnik Zerem Benjamin (BPS) priupita: „Koje tačke kad nismo ni dnevni red usvojili!“

Da li će nastavak sjednice donijeti poboljšanje i hoće li biti izglasan budžet za 2018. godinu otvoreno je pitanje do povratka vijećnika sa pauze.

Uskoro više info....

Almedina Kašić / Novikonjic.ba

Rate this item
(4 votes)